Waar je “vroeger” een arbeidsbureau en later ook het uitzendbureau binnen liep voor het vinden van een baan, wordt het steeds makkelijker om via internet een baan te vinden. Sterker nog, als je nu een doorsnee uitzendbureau binnen loopt, dan verwijzen ze je naar de website om je daar in te schrijven en zelf de vacatures te bekijken en bij te houden. Wat is in zo’n geval dan nog de toegevoegde waarde van een uitzendbureau? Natuurlijk geldt dit niet voor alle uitzendbureaus, I know!
Maar naast dat jij een baan vindt via internet / social media, vinden ze ook jou vaak via internet. Social media moet je gaan zien als een doorlopend CV.
Officieel mogen werkgevers deze informatie niet opzoeken, laat staan gebruiken. Toch gebeurt dit nog geregeld en dit is denk ik ook niet helemaal te voorkomen.

Dus better safe than sorry…

Als jij nou morgen van plan bent om te gaan solliciteren, google jezelf eens voor de gein en kijk wat er over jezelf te vinden is op internet. Nu kan je hier nog wat in opruimen, want tegen de tijd dat de werkgevers op zoek gaan naar jou wil je een goede eerste indruk achterlaten. Een eerste indruk maak je tenslotte maar 1 keer!