Heb jij je wel eens afgevraagd of jij écht verantwoordelijkheid neemt voor jouw eigen werkgeluk? Sta hier nu eens echt bij stil. Is de keuze voor jouw huidige werk puur en alleen gemaakt op basis van gemak? Je hebt jonge kinderen en de werktijden zijn gunstig. 

HALLO…. Jouw jonge gezin kan en mag je combineren met een super leuke baan! Hoe dan? Daar ga ik ga jou bij helpen. Wij gaan er samen voor zorgen dat jij jouw ultieme werkgeluk vindt!

Waar ben jij verantwoordelijk voor?

De mensen die mij kennen horen mij geregeld zeggen: “het leven hier op aarde is te kort om niet gelukkig te zijn”. Je hebt de plicht naar jezelf om voor dit geluk te zorgen. Jij hebt daar een keuze in!

Soms voelt het alsof er geen keuze is. Jouw geluk of de luchtigheid in je leven kan bijvoorbeeld door anderen zijn verstoord. Dat kunnen allerlei gebeurtenissen zijn, maar ik richt mij op het werkleven.

Want, wat als je niet (meer) gelukkig bent op het werk? Je bent daardoor energieloos, nors of kribbig. Je staat met moeite ’s morgens op. Praten over werk ga je uit de weg of je praat met je partner alleen nog maar over de negatieve dingen van het werk. De sfeer in huis is daardoor niet zoals je het het liefste wilt.

Herken je hier iets van? Blijf dan nog even lezen….

Wat ziet jouw partner of gezin elke dag?

Een persoon die: 

🚨 niet helemaal zichzelf is?
🚨 snel geïrriteerd is op de kinderen en partner?
🚨 ongelukkig is?
🚨 passief is?
🚨 het leven maar over zich heen laat komen?

Als dit gedrag komt door werk waar je ongelukkig van wordt? Dan heb jij de verantwoordelijkheid te pakken om dit te gaan veranderen. Naar jouw partner of gezin toe!

Niet alleen jouw werkgeluk, maar ook jij als persoon en jouw gezin doen er toe!

ouw gezin mag zien dat je een proces moet doorlopen om gelukkig te zijn. Zij mogen zien dat werken ook echt heel erg leuk kan zijn. Dat je energie krijgt van werken! Dat werkgeluk voor iedereen is weggelegd. Zij mogen een vrolijke partner of vader/moeder hebben!

Zeker niet minder belangrijk; jij hebt ook een taak naar jezelf toe! Neem het heft in eigen handen en zorg ervoor dat je weer werkgeluk ervaart. Dat je weer energie krijgt en weer die leuke partner of vader/moeder bent. En bovenal dat je (weer) jezelf bent!

Hoe heb ik destijds verantwoordelijkheid in mijn werkgeluk genomen?

Ik zat in een situatie dat ik bij een werkgever zat waar ik elke dag met buikpijn naar toeging. Ik vond het werk op zich leuk om te doen. Maar de werkgever had hele andere waarden en normen dan dat ik had. Ik kon het niet meer opbrengen. Ik zei mijn baan op.

2 dagen later kwam ik erachter dat ik in verwachting was van mijn 2e kindje. Help, stress… ik heb mijn baan opgezegd. Niemand gaat mij nu natuurlijk aannemen. Hoe moet ik dit nu doen? Moet ik dan toch mijn opzegging proberen ongedaan te maken?

Nu moest ik mijn verantwoordelijkheid nemen!
Ik heb het 2 dagen even gelaten voor wat het was. In die tijd bedacht ik mij dat ik juist nu mijn verantwoordelijkheid moest nemen. Dagelijks met buikpijn naar mijn werk gaan is niet goed voor mij, mijn ongeboren kindje en mijn gezin. De zekerheid van een vaste baan woog niet op tegen de ongezonde situatie van mijn werk. Ik was verantwoordelijk voor mijn gezondheid. 

Als ik nu zou doorzetten om ervoor te zorgen dat ik werk ging doen dat ik leuk vond, dan was dat in alle opzichten het beste voor iedereen. En zo geschiedde.

In mijn blog: It’s time to sparkle kan je meer lezen over wat er toen op mijn pad is gekomen.

Wat verandert er als jij verantwoordelijkheid neemt?

Als jij jouw verantwoordelijkheid gaat nemen, gaan er echt mooie dingen op jouw pad komen. Het allerbelangrijkste is dat jij een ontzettend leuk leven gaat leiden! 

Als jij vandaag besluit om jouw verantwoordelijkheid te nemen, dan ga je:

✨ weer met veel plezier naar jouw werk.
✨ een positief voorbeeld geven aan jouw kinderen. Je mag keuzes maken! 
✨ weer energie krijgen, waardoor je naast je werk weer leuke dingen kan gaan doen.
✨ onwijs trots op jezelf zijn dat je het zelf hebt gedaan!

Hoe pak jij die verantwoordelijkheid voor meer werkgeluk?

Hoe pak je verantwoordelijkheid voor jouw eigen werkgeluk? Door het gewoon te doen! 

De eerste stap is contact opnemen met mij om een sprankelcall te plannen. Vanuit daar begeleid ik jou om de verantwoordelijkheid te pakken en de droombaan te vinden waar jij, jij mag zijn!