2 oktober 2018

Waar ik 24 september een handtekening zette op mijn inschrijving bij de Kamer van Koophandel, zet ik vandaag mijn handtekening voor mijn eerste opdracht bij Dommerholt Advocaten N.V.
De nieuwe HR Business Partner heeft per direct ondersteuning nodig omdat de collega’s van HR niet meer werkzaam zijn bij Dommerholt. Zij moet een nieuwe functie gaan invullen en dan is het wel prettig om te sparren met iemand om zo de functie goed tot uiting te laten komen. Als externe sta je net iets verder af van het bedrijf en kan je de zaken vaak wat objectiever zien. Hierdoor merk ik dat ik nog beter advies kan geven.
Daarnaast gaan natuurlijk de dagelijkse werkzaamheden door. Want die stoppen echt nooit op een HR afdeling! Ze zochten dan ook iemand die direct in kon springen, weinig tot geen inwerktijd nodig had en goed mee kon denken over de invulling van de functie. De klik was er direct en wat hebben we de afdeling in een korte tijd goed voortgezet. Een open deuren-beleid, heldere communicatie, de toon in de communicatie, geen mailcultuur maar een 1-op-1 gesprekscultuur.
Vanaf 1 februari gaat de HR Business Partner het weer verder doen en is er een HR professional aangenomen die de dagelijkse gang van zaken gaat oppakken. Ik heb er alle vertrouwen in, dat ik het goed achterlaat.
Dit zal overigens de enige keer zijn dat ik in mijn blog inhoudelijk op een bedrijf en ervaringen met de opdracht in ga. Ik heb dit nu gedaan om in een paar blogs mijn “road to ondernemerschap” te beschrijven. Ik vond dat ik dit nu wel kon doen vanwege het succes verhaal van de eerste opdracht en omdat ik het echt een mooie bedrijf vind.