Wat kan een HR Adviseur voor jouw organisatie betekenen?

 Dat is veel meer dan je denkt! Een goede adviseur denkt met de organisatie mee. Hoe kunnen de HR processen zo worden ingericht dat de organisatie en de medewerkers zich kunnen richten op de business?

Wil jij, als organisatie, bezig zijn met brandjes blussen bij medewerkers? Wil jij dat de organisatie medewerkers in dienst heeft die niet op de juiste werkplek zitten? Een goede adviseur denkt met de organisatie mee. Hoe kunnen de HR processen zo worden ingericht dat de organisatie en de medewerkers zich kunnen richten op de business? Daar kan ik, vanuit mijn professie, voor jouw organisatie heel veel in betekenen!

Wat kan een INTERIM HR adviseur voor jou betekenen?

Een interim HR Adviseur betekent voor jou dat in een relatief kort termijn, een gedegen advies gegeven wordt over jouw HR processen. Het gaat hier op duurzaam advies, waarmee jouw organisatie nog lang vooruit kan gaan.

Een greep van de werkzaamheden waarin ik kan betekenen:
💫  het opzetten en implementeren van gedegen arbeidsvoorwaarden;
💫  het in kaart brengen van het werkgeluk van de medewerkers. Zitten de medewerkers op de juiste plek? Benut je als organisatie alle capaciteiten van de medewerkers? 
💫  ontwikkelen en implementeren van beoordelingscyclus;
💫  ontwikkelen van Persoonlijk OntwikkelingsPlan voor de medewerker;
💫  het opzetten van een HR afdeling, en
💫  voorzien van advies op alle voorkomende HR vraagstukken.

Waarom kiezen voor een INTERIM HR adviseur?

Een interim HR adviseur werkt projectmatig aan specifieke HR vraagstukken dat een organisatie heeft. De organisatie zet deze adviseur in voor een afgekaderde opdracht met een specifiek resultaat. Nadat het advies is overgenomen kan er nog overgegaan worden tot implementatie. Dit kan echter ook vaak overgepakt worden door een HR Afdeling.

Wanneer schakel ik een interim HR adviseur in?

Je schakelt een interim HR adviseur in op het moment dat je als organisatie er tegen aan loopt dat HR processen niet goed verlopen. De medewerkers zijn niet helemaal tevreden. Het kost de manager of de directie veel tijd om brandjes te blussen, terwijl je met de business bezig wilt zijn. Daarnaast kan het zijn dat het ziekteverzuim hoog is. Met andere woorden, HR gerelateerde zaken kosten op dit moment veel tijd en dus geld.

Tijd om de boel in orde te brengen. Daar kan ik heel veel in betekenen. Ik ben in staat om de materie van de organisatie snel eigen te maken en in kaart te brengen waar de knelpunten zijn. Aan de hand van deze knelpunten stel ik een advies op waar je als organisatie mee uit de voeten kan om ook op langer termijn een goed HR beleid te hebben. 

Wie ben ik?

Mijn naam is Ingrid Kruithof

Sinds 2004 ben ik werkzaam bij verschillende organisatie als HR adviseur. Omdat mijn kracht ligt in kortdurende, maar intensieve projecten, ben ik 3 jaar geleden als zelfstandige gaan werken. Als zelfstandige ben ik van mening dat ik nog meer voor een organisatie kan betekenen dan dat ik al deed.

Wat is het verschil tussen mij en andere interim HR adviseurs?

Ik ben mij ervan bewust dat er vele interim HR Adviseurs beschikbaar zijn. Waarom ben ik dan anders dan zij? 

Bij al mijn klanten vraag ik achteraf hoe ze de samenwerking vonden. Daar krijg ik van iedereen terug, dat ik mijzelf de organisatie heel snel eigen maak en dat ik altijd goed de belangen van de organisatie als de belangen van de medewerkers behartig. 

Ik bekijk alles van diverse invalshoeken waardoor het advies wat een organisatie krijgt ook goed onderbouwd is. Dat betekent soms ook dat een organisatie een advies krijgt wat ze niet altijd verwachten. Een voorbeeld kan zijn; een paar medewerkers van functie laten veranderen of de functie aanpassen.

Waarom geef je soms advies wat we als bedrijf niet willen horen?

Ik gebruik altijd de woorden werkgeluk en bedrijfsgeluk. Ik vind dat deze twee woorden niet zonder elkaar kunnen.
Als medewerkers niet op hun plek zitten binnen de organisatie en zij niet gelukkig zijn in hun werk, dan kost dit een organisatie geld. 

Waarom? Een medewerker die geen werkgeluk ervaart:
👉🏼  heeft een verhoogde kans op langdurig ziekte uitval;
👉🏼  is minder productief omdat hij/zij vaak “de dag afwerkt”;
👉🏼  neemt de plaats in van iemand die wel tot zijn recht komt in deze functie en kwalitatief vaak veel beter werk aflevert.

Met als gevolg: onvoldoende bedrijfsgeluk!

Ik kan hierover advies geven zodat het werkgeluk en bedrijfsgeluk goed op elkaar is afgestemd.

Ok, dit wil ik!
Hoe kom ik met jou in contact?

Heb jij HR processen die niet lekker lopen en wil je deze geoptimaliseerd hebben? Wil jij dat jouw medewerkers werkgeluk ervaren. En minstens zo belangrijk wil jij een florerend bedrijf dat bedrijfsgeluk ervaart? 
Dan is het nu tijd om actie te ondernemen om te kijken wat ik voor jouw organisatie als Interim HR adviseur kan betekenen?