28 december 2018

Eerlijk? Ik vind het best wel een beetje spannend. Eigen ondernemer zijn is niet zomaar wat. Je bent verantwoordelijk voor het verkrijgen van opdrachten, het administratieve gedeelte, maar ook verantwoordelijk voor het onderhouden van je gezin. En dat laatste vind ik echt wel een dingetje.
Waar ik voorheen altijd maandelijks hetzelfde bedrag op mijn rekening kreeg, weet ik nu niet altijd zeker of ik die maand wel geld ontvangt. Opeens ben ik afhankelijk van bedrijven die mijn facturen betalen (betalen ze wel op tijd?). Ik moet van dat geld een heeeel groot gedeelte reserveren voor belastingen, ziektekosten etc. etc. Kortom ik weet niet altijd 100% zeker of ik mijn gezin kan onderhouden. Nou heb ik een hele lieve man die de stabiele factor is in het gezin en waar we dus maandelijks dat inkomen wel van binnen krijgen. Dat scheelt natuurlijk wel, maar toch! Deze zelfde lieve man spreekt namelijk ook zijn zorgen uit en dat is heel begrijpelijk. Het einde van het jaar is in zicht. Ook het einde van de opdracht bij Dommerholt is in zicht.
En, wat nu? Ga ik verder en leer ik omgaan met de spanning die het ondernemen met zich meebrengt? Kan ik de spanning bij mezelf en mijn man ombuigen naar uitdagingen en successen? Daar zit ik volmondig JA tegen! Kom maar op februari! Ik ga graag weer een nieuwe uitdaging aan en zal dit ook zeker weer tot een succes brengen.
Ben jij of ken jij een bedrijf of persoon die op zoek is naar iemand die medewerker én bedrijfsgericht is (dat kan echt!)? Die graag verandering brengt, maar wel in het tempo die past bij jullie? Iemand kennis en kunde met zich meebrengt en die jullie tijdelijk kan adviseren en ondersteunen? Neem contact met mij op.
* klik op www.gewoonjip.nl om meer van deze treffende quotes te bekijken