De zon en ik zijn een match made in haven.

Mensen zijn opgewekter, de jassen hoeven niet meer zo strak dicht. De sjaals kunnen thuis gelaten worden (nou ja, bij mij niet want ik heb er altijd wel eentje om). Kortom, ik heb het gevoel dat we dan weer een beetje gaan leven. Toen het 2 weken geleden zo prachtig weer was, ben ik in mijn eentje naar Wijk aan Zee gegaan. Ik ga er wel vaker naar toe, een heerlijke plek. Ik heb daar altijd wel momenten dat ik terugdenk aan vroeger, aan wat ik ben geworden, wie ik was en waar dat vandaan komt. Zo kwam er dit keer toch wel de zelfstandigheid naar voren.
Als klein meisje heb ik altijd al een enorm drang gehad om ooit voor mezelf te gaan beginnen. Ik geloof dat er wel van alles wel in mijn gedachten de revue gepasseerd heeft. Een soort van cadeauwinkeltje, een winkeltje met 2e hands spullen die ik zelf zou opknappen, interieurontwerper, een koffietentje (lijkt me nog steeds super leuk) en uiteindelijk het geven van HR advies en coaching. Waar die “honger” naar zelfstandigheid vandaan komt, ik heb geen idee maar het gevoel ik dat ik me er bij voor had gesteld klopt. Ik voel me vrij en ik voel me gewaardeerd.
Wat de rode draad van al deze hersenspinsels is, is dienstverlening en mensen. Want wat ik ook doe, hoe ik het ook inricht, ik word het gelukkigste als ik mensen en organisaties kan helpen. Soms kan een luisterend oor iemand al helpen, of iemand even op weg helpen met het schrijven van een sollicitatiebrief of opmaak CV.

Sometimes small details makes a different!

Voor mijn volgende opdracht ga ik de functies die er zijn en aan zitten te komen beschrijven en daarbij een systematiek opzetten van functiewaardering. Een uitdagende, boeiende opdracht waar ik ontzettend veel zin in heb en waar iedereen ook erg enthousiast over is!
Maar daarnaast heb ik het gevoel dat ik nog meer medewerkers en organisaties kan helpen.¬†Daarom ga ik tijd vrij maken om losse HR vraagstukken die bij mensen en organisaties leven beantwoorden. Ik ben bijvoorbeeld interessant voor organisatie die geen HR afdeling hebben. Denk eens aan een standaard format voor je arbeidsovereenkomst of vaststellingsovereenkomst. Of loop je vast bij een langdurig zieke medewerker? Het kan in zo’n geval prettig zijn om iemand die de kennis en ervaring heeft mee te laten kijken of het gewoon uit handen te geven, zonder dat je direct een langdurig project aangaat. Benieuwd naar de mogelijkheden, neem dan contact met mij op: ingrid.kruithof@hradviesencoaching.com
Voor nu ga ik met volle moed en zin starten bij mijn nieuwe project! Laat het zonnetje maar schijnen!!