Ik was ook zo…. Ik ging elke ochtend naar het werk en elke keer weer dacht ik, bah ik wil dit helemaal niet. Ik wil niet werken, ik wil niet achter dat bureau zitten en ik wil al helemaal die mensen niet spreken. Ik werd al moe van de gedachte. Oh ja en ik had ook nog een privéleven….
Dit ben ik nu….. 37 jaar oud, getrouwd met de leukste man van de wereld en ik heb 2 lieve meiden. We hebben een prachtig huis op een mooie locatie in Zwolle, een super leuke job en eigenlijk geen grote dingen waarover ik hoef te klagen.
Zie jij het verschil? Doordat ik het niet naar mijn zin had op mijn werk, was niets meer leuk en kon zelfs niet meer genieten van leuke privéleven. De leuke dingen werden helemaal naar de achtergrond geduwd. Toch staat mijn verhaal niet op zichzelf.
Ik spreek geregeld mensen over werk en helaas hoor ik veel te weinig hoe leuk ze het werk vinden en welke toffe dingen ze allemaal mogen doen. Nee, vaak gaat over de negatieve dingen die overheersen: werkzaamheden die ze verrichten die ze eigenlijk niet leuk vinden, de sfeer op kantoor, of die vervelende baas / collega’s. En daarachter komt ook nog vaak dat ze moe zijn en s ’avonds niets meer doen (bye bye privéleven).
Maar lieve mensen, je brengt een heel groot gedeelte van je leven op het werk door. Waarom zorg je er dan niet voor dat je leuk werk hebt? Waarom kies je er voor dat al je energie op gaat aan je werk en je daardoor geen energie meer over hebt voor de dingen die je wel leuk vindt.

Mag ik zeggen dat ik dat niet begrijp?

Ik snap niet dat je genoegen neemt met minder! We zijn maar zo kort hier, waarom zou je dan dingen gaan doen waar je niet gelukkig van?
Natuurlijk snap ik best wel dat je inkomsten nodig hebt en dat je niet zomaar van baan veranderd als je het even niet meer leuk hebt. Dat hoeft ook helemaal niet. Maar ik ben wel van mening dat je zelf een grote hand hebt in je eigen werkgeluk. Als jij je werkgeluk niet binnen je huidige werk of organisatie vindt, zoek deze dan ergens anders. Alleen jij kan je eigen geluk creëren.
Kijk naar waar jouw talenten zitten en maak daar gebruik van! Ben jij iemand die goed gedijt op dingen te regelen, veel dingen tegelijk doen en contact met mensen hebben. Zoek dan een functie (en bedrijf) die daar bij past. Jij moet je niet op een (financiële) administratie zitten waar je facturen in moet boeken, maar jij moet bijvoorbeeld als officemanager aan de slag.
Doordat ik nu energie krijg van mijn werk, houd ik energie over voor andere dingen zoals mijn gezin. In plaats van altijd maar moe te zijn, kan ik nu dingen met mijn gezin ondernemen en daar word ik, mijn man en mijn kinderen alleen maar nog gelukkiger van!

En dat gevoel wens ik iedereen toe!

En werkgevers? Eigenlijk snap ik jullie ook niet…. Maar daarover meer in mijn volgende blog.