Ik open LinkedIn en ik zie voornamelijk berichten voorbij komen waarbij iedereen elkaar de beste wensen voor 2020 wenst, een terugblik doet naar 2019 en een voornemen voor 2020 opschrijft. Heel mooi natuurlijk en ik doe het zelf ook. Waarom? Omdat ik oprecht blij ben met mijn contacten op LinkedIn en ik hun graag daar af en toe voor wil bedanken.

Toch zijn het zoveel berichten, dat ik ze niet of nauwelijks meer lees. Ik scan ze even en blijf hangen bij de meer actuele zaken zoals de WAB die per 1 januari 2020 intreedt. Jammer eigenlijk, want dat is toch niet het doel van jouw bericht geweest. Je wil dat men het leest en even de tijd voor jou neemt . Jij wil GEZIEN worden. In jouw eigen professie, maar ook jou persoonlijk. Dat geldt natuurlijk ook voor mij.

Toen ik enige tijd geleden een gesprek had met mijn coach vroeg hij mij wat voor marketingstrategie ik heb. Ik moest hem bekennen dat ik die niet echt heb. Ik ben niet iemand die van de daken schreeuwt dat ik werk nodig heb. Of alle netwerkborrels afga om mijzelf maar in de picture te spelen. Ik zou het wel kunnen, maar ik wil dat niet. Ik wil niet diegene zijn waar men straks aan ergert omdat ik een overkill aan info op bijvoorbeeld LinkedIn. De mensen die dat dat doen, daar kijk ik op een gegeven moment minder naar. Ik neem ze minder serieus, kortom ik ZIE ze minder. En ik wil de mensen juist blijven zien en ik wil dat mensen, maar ook bedrijven, mij zien!

Het is nu 30 december 2019 en er gaan zeker wat dingen veranderen en jullie gaan meer van mij horen. Hoe en wat, dat komt vanzelf. Voor nu toch nog 1 aandachtspuntje om het jaar mee af te sluiten:

PER 1 FEBRUARI 2020 BEN IK WEER BESCHIKBAAR VOOR EEN NIEUWE OPDRACHT!